ViktVäktarna - Italiensk fiskgryta med olivgremolata

Italiensk fiskgryta med olivgremolata

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig medelhavsdröm. Nej, det är inte en strandtomt i Grekland, en brunbränd italienare eller en solnedgång på Mallis. Men det är så mycket medelhavsdröm en middag kan bli! Fisk tillagad i ett tomatris med timjan, soltorkade tomater, vitlök och fänkål, serverad med en olivgremolata.

Ingredienser

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Fänkål

1 liten(t)/små

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Tomatpuré

2 msk

Timjan

2 tsk, torkad

Cocktailtomater

500 g

Vatten

3 dl, 3-4 dl

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Soltorkade tomater i olja, avrunna

50 g

Torsk

600 g

Oliver i saltlag

1 dl

Persilja

1 knippe(n)

Citron

½ st

Vitlök

1 klyfta(or), liten

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Finhacka purjo, fänkål och vitlök.
  2. Värm olja i en stor djup panna och fräs purjo, fänkål och vitlök en stund. Tillsätt tomatpuré, timjan och tomater och låt steka med ett par minuter.
  3. Blanda ner vatten, ris och strimlade soltorkade tomater. Koka upp och låt sedan sjuda under lock tills riset är nästan klart, ca 10 minuter. Blanda runt lite då och då och fyll ev. på med lite mer vatten. Mosa tomaterna något efterhand som de mjuknar och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg fisken en bit ner i grytan. Salta och peppra fisken och sätt på lock. Låt sjuda tills fisken är klar, ca 8 minuter beroende på storlek och smak.
  5. Lägg oliver, persilja, rivet skal från citron och vitlök i en mixer och kör till smulor. Blanda ner olja och smaka av med pressad citron.
  6. Smaka av grytan och toppa den med olivgremolatan.