Italiensk fiskgryta med olivgremolata
7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig medelhavsdröm. Nej, det är inte en strandtomt i Grekland, en brunbränd italienare eller en solnedgång på Mallis. Men det är så mycket medelhavsdröm en middag kan bli! Fisk tillagad i ett tomatris med timjan, soltorkade tomater, vitlök och fänkål, serverad med en olivgremolata.
Ingredienser
Purjolök
½ medelstor(t)/medelstora
Fänkål
1 liten(t)/små
Vitlök
2 klyfta(or)
Olivolja
2 tsk
Tomatpuré
2 msk
Timjan
2 tsk, torkad
Cocktailtomater
500 g
Vatten
3 dl, 3-4 dl
Fullkornsris okokt (100% fullkorn)
2 dl
Soltorkade tomater i olja, avrunna
50 g
Torsk
600 g
Oliver i saltlag
1 dl
Persilja
1 knippe(n)
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta(or), liten
Olivolja
1 msk