Foto av Italiensk kött- och linssoppa från WW ViktVäktarna

Italiensk kött- och linssoppa

5
Points®
Total tid
1 tim 55 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den här lättlagade soppan är perfekt när man kommer hem lite frusen på kvällen. En mättande måltid i en skål!

Ingredienser

Bog/märgpipa, nöt

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Vatten

1 liter

Köttbuljongtärning

4 st

Krossade tomater

1 förp

Tomatpuré

1 msk

Gröna torra linser

2 dl

Oregano

½ tsk

Basilika

2 msk, färsk

Instruktioner

  1. Tärna köttet i 3x3 cm bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär zucchinin i grova bitar.
  2. Koka upp vatten och buljongtärningarna. Lägg i kött, grönsakerna, krossade tomater, tomatpuré, linser och oregano. Låt det koka upp och sänk värmen.
  3. Låt det sjuda ca 1 ½ timme eller tills köttet är mört och linserna mjuka. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt basilikan när 5 minuter återstår.
  4. Tips! Smaksätt med chili eller sambal om du vill ha mer hetta i soppan.