Foto av Italiensk kycklinglasagne från WW ViktVäktarna

Italiensk kycklinglasagne

7
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En underbar variant på lasagne med kyckling, zucchini, vitlök, soltorkade tomater och basilika. Såsen domineras av härlig ajvar relish.

Ingredienser

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Salt

½ tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Soltorkade tomater i olja, avrunna

8 st

Basilika

1 kruka(or)

Fraiche 5%

2 dl

Ajvar relish

3 dl, stark

Mjölk 0,5%

2 dl

Salt

1 tsk

Lasagneplattor, färska

200 g

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Hyvla zucchini med osthyvel. Skala och hacka vitlöken.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlöken och zucchinin. Stek tills zucchinin är mjuk och fått lite färg, salta och ta upp och lägg åt sidan.
  4. Strimla kycklingfilé och stek i stekpannan. Salta och peppra.
  5. Strimla soltorkade tomater och riv basilikabladen i mindre bitar.
  6. Vispa ihop fraiche, ajvar relish, mjölk och salt. Häll lite av såsen i botten på en ugnsform. Varva lasagneplattor, kyckling, zucchini, soltorkade tomater, basilika och sås i formen. Avsluta med lasagneplattor och sås. Sätt in i mitten av ugnen ca 20-30 minuter. Servera med sallad.

Anteckning

Är det grillväder, gör lasagnen utan kycklingen och grilla den vid sidan av istället! Börja gärna med halva burken ajvar relish och smaka av såsen om du är känslig för stark mat. Du kan koka upp den för att smakerna ska komma fram helt och hållet.