ViktVäktarna - Italiensk pizza

Italiensk pizza

15
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hemmagjord pizza är gott och det bästa är att du kan själv bestämma fyllningen. Den här pizzan smakar ljuvligt av italienska råvaror.

Ingredienser

Jäst

½ pkt

Vatten

2 dl, ljummet 37°

Salt

½ tsk

Olivolja

2 msk

Vetemjöl

5 dl

Tomatsås

2 dl

Pizzakrydda

1 msk

Lufttorkad skinka

8 skiva(or)

Oliver i saltlag

16 stor(t)/stora

Champinjoner

100 g, skivade

Mozzarella

2 dl, riven/rivet

Ruccola

50 g

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vatten, blanda ner salt och olja. Tillsätt mjöl, lite i taget tills du får en fast deg. Spara resterande mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem.
  4. Bre tomatsåsen på degen, strö över pizzakrydda. Lägg på fyllningen, strö över osten.
  5. Sätt in högt upp i ugnen ca 10 minuter. Strö över ruccola och servera.