[{"type":"span","children":[{"text":"Bli medlem !"}]}]

Missa inte: 1 kr /mån, men bara idag - 1april = Sant

Foto av Italiensk pizza från WW ViktVäktarna

Italiensk pizza

20
Point(s)
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hemmagjord pizza är gott och det bästa är att du kan själv bestämma fyllningen. Den här pizzan smakar ljuvligt av italienska råvaror.

Ingredienser

Jäst

1 pkt, à 50 g

Vatten

3 dl

Salt

1 tsk

Olivolja

½ dl

Vetemjöl

7 dl

Tomatsås

2 dl

Pizzakrydda

1 msk

Lufttorkad skinka

8 skiva(or)

Oliver i saltlag

15 stor(t)/stora

Champinjoner

100 g

Mozzarella

60 g, 2 dl riven

Ruccola

50 g

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vatten, blanda ner salt och olja. Tillsätt mjöl, lite i taget tills du får en fast deg. Spara resterande mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem. Bred tomatsåsen på degen, strö över pizzakrydda. Lägg på fyllningen, strö över osten. Grädda i ugn 225° ca 10 min. Strö över ruccola och servera.