ViktVäktarna - Italiensk snackbricka

Italiensk snackbricka

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Samla ihop ett gäng vänner och ställ fram denna bricka, vi lovar att ingen kommer bli besviken. En enkel, och mild, variant på tapenade gjord på oliver, vitlök och grillad paprika – grym god till hemmagjord crostini. Melon med prosciutto är en klassiker vi aldrig tröttnar på, så den fick också hänga med! Vi har även fyllt på med minizucchini (ersätt med zucchini- eller gurkstavar om du inte hittar den), cocktailtomater, pistagenötter, marinerade kronärtskocka och minimozzarella. Men du gör din bricka precis så att den passar dig och dina gäster – så klart!

Ingredienser

Vitlök

1 klyfta(or)

Oliver i saltlag

16 stor(t)/stora, gröna, urkärnade

Grillad paprika i lag (utan olja)

170 g

Rosmarin

1½ tsk, hackad

Baguette à 15 cm

1 st

Melon

½ st, cantaloupmelon

Lufttorkad skinka

4 skiva(or), prosciutto

Mozzarella

8 liten(t)/små, minimozzarella

Cocktailtomater

250 g

Zucchini (squash)

250 g, små

Pistagenötter

40 g, skalade

Kronärtskockor, marinerade

8 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg skalad vitlök, oliver, strimlad paprika och rosmarin i en liten mixer och mixa till en grov röra. Lägg över i en skål.
  3. Skiva baguette och lägg på en plåt med bakplåtspapper, sätt in i ugnen tills de fått fin färg.
  4. Dela melon i 4 klyftor och linda in varje lyfta i en skiva prosciutto.
  5. Halvera zucchini eller skär i stavar.
  6. Fyll en skärbräda med tapenade, crostini, melon, zucchini, avrunna kronärtskockor, tomat, nötter och mozzarella.