Foto av Italiensk ugnsbakad kyckling från WW ViktVäktarna

Italiensk ugnsbakad kyckling

10
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsbakad kyckling med soltorkade tomater och oliver. Vitlöksvinägrette och parmesanost ger extra god smak åt denna rätt.

Ingredienser

Kycklinglårfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Oliver i saltlag

1 dl, svarta

Soltorkade tomater, torra

6 st, blötlagda

Balsamvinäger

2 msk

Honung

1 msk

Rapsolja

1 tsk

Vatten

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Ruccola

2 dl

Parmesanost

½ dl, grovt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i margarin i en het stekpanna. Lägg över den på ett ugnssäkert fat. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut fatet och strö över oliver och hackade tomater. Stek ytterligare 5 minuter. Vispa ihop vinäger, honung, olja, vatten och pressad vitlök. Strö ruccola och ost över kycklingen och häll över dressingen. Servera med ugnsstekta grönsaker. Tips! Ugnsstekta grönsaker, lägg t ex potatis, morötter, paprika, zucchini, lök och champinjoner i ett ugnssäkert fat. Ringla lite olja över, ställ in i ugn 200-225° ca 30 min. Strö lite flingsalt över grönsakerna när de är färdiga.