Foto av Italienska burgare från WW ViktVäktarna

Italienska burgare

14
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Blanda basilika, vitlök, soltorkade tomater och pinjenötter med nötfärs så får du en burgare som helt enkelt är "bellissimo"!

Ingredienser

Soltorkade tomater i olja, avrunna

6 st

Basilika

½ dl, färsk

Nötfärs 10%

400 g

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Parmesanost

2 msk

Pinjenötter

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Ägg

1 st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Lök

2 st, gul/gula

Balsamvinäger

1 msk

Morot

1 medelstor(t)/medelstora, liten

Sallad

3 dl

Rödbetor, inlagda

8 skiva(or)

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Instruktioner

  1. Finhacka tomater och basilika. Blanda färs, ströbröd, parmesan, tomater, pinjenötter, basilika, pressad vitlök och ägg i en bunke. Forma 4 lika stora biffar. Grilla biffarna i 4-5 minuter på varje sida. Skiva lök tunt och fräs i margarin under omrörning i 5-7 minuter. Tillsätt vinäger och koka ca 1 minut, tills all vätska kokat bort. Skär morot i tunna skivor. Lägg sallad, rödbetsskivor, morotsskivor, biffar och lök mellan hamburgerbröden.