Foto av Jägarschnitzel från WW ViktVäktarna

Jägarschnitzel

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Jägarschnitzel, en snabblagad klassiker! Stekt kalkonscnitzel med kokt potatis, stekt lök och frästa champinjoner - en nostalgisk rätt som är enkel och god.

Ingredienser

Potatis

800 g

Lök

2 medelstor(t)/medelstora, gula

Champinjoner

500 g

Kalkonbröstfilé

600 g, 4 filéer

Vetemjöl

3 msk

Rapsolja

1 msk

Grönsaksbuljong

3 dl

Fraiche 5%

3 msk

Mejram

2 tsk

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Finhacka löken. Skiva champinjonerna. Krydda kalkonfiléerna med salt och peppar. Panera dem i 2 msk mjöl. Hetta upp olja i en stekpanna och stek på båda sidor i 4-5 minuter. Lägg i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 75° för att hålla dem varma. Fräs lökhacket i pannan. Tillsätt svampen och fräs med i ca 5 minuter. Strö över resterande mjöl och fräs hastigt. Häll på buljongen, rör om och låt koka i ca 5 minuter. Rör ner fraichen och smaka av med salt, peppar och 1 tsk mejram. Servera med potatis och sallad.