ViktVäktarna - Jalfrezi med kyckling

Jalfrezi med kyckling

5
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Jalfrezi är en tomatbaserad smakrik gryta från Indien som traditionellt brukar tillagas med kyckling eller grönsaker. Servera den med ris eller en bit bröd och gärna en klick yoghurt.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lök

2 st, gul/gula

Paprika

1 st, röd

Paprika

1 st, grön

Chilipeppar

1 st, röd/röda, grön

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

5 cm, färsk

Rapsolja

1 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Curry

2 tsk

Kummin

1 tsk

Tomater, passerade

2 förp

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök. Strimla paprika. Hacka chili. Skala och riv ingefära och vitlök.
  3. Hetta upp en panna med olja och stek lök, röd paprika, ingefära och vitlök några minuter. Tillsätt ½ dl vatten och mixa med en stavmixer till en puré.
  4. Blanda ner kyckling och fräs några minuter. Tillsätt grön paprika, chili, curry, kummin och passerade tomater. Koka upp och låt puttra ca 10 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar och krydda ev. mer. Servera med ris.

Anteckning

För variation kan du testa att byta ut riset mot riven blomkål, det passar också jättebra till!