Foto av Jamaicansk kyckling med ananas från WW ViktVäktarna

Jamaicansk kyckling med ananas

13
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Dröm dig bort till Karibien med denna rätt. Kyckling kryddad med kryddpeppar, kanel, timjan och chili bakas i ugn med ananas och lök och serveras med ris. Så himla gott!

Ingredienser

Kycklinglårfilé

400 g

Ananas, konserverad i juice

300 g

Lök

1 st, gul/gula

Kryddpeppar

½ tsk

Kanel

½ tsk

Timjan

½ tsk

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Muskotnöt

½ krm

Ris, okokt

2 dl

Kokosmjölk, lätt

1 dl

Sallad

100 g

Olivolja

1 msk

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsfast form. Lägg på ananas och häll på juicen. Skär löken i bitar och strö över tillsammans med kryddor och finhackad chili. Riv över lite muskotnöt. Tillaga i ugnen ca 20 minuter. Koka riset, byt ut 1 dl vatten mot 1 dl kokosmjölk. Blanda sallad med olja och saft från lime. Servera kyckling tillsammans med ris och sallad.