Foto av Jambalaya med färs från WW ViktVäktarna

Jambalaya med färs

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Med inspiration från det kreolska köket kommer denna Jambalaya med färs, räkor, grönsaker och mycket kryddor. Toppa gärna med jordnötter. Njut!

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

2 st, röd och grön

Curry

1 msk

Margarin flytande 80%

1 tsk

Frukt konserv i egen juice

220 g, 4 skivor ananas

Skalade räkor

4 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Chilisås, tomat

½ dl

Kalvfond

1 msk

Cayennepeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Strimla purjolök och paprika, fräs i 1/2 tsk margarin i en stekpanna ett par minuter. Ta upp grönsakerna. Fräs curryn med resterande margarin, tillsätt färsen och fräs den smulig. Lägg tillbaka grönsakerna och rör om då och då tills färsen är genomstekt och grönsakerna mjuka. Skär ananasen i mindre bitar och rör ner den och räkor i färsen. Blanda grädde, chilisås, fond och cayennepeppar, vänd ner i grytan och värm försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. Tips! Strö över jordnötter vid servering.