ViktVäktarna - Japansk sesamlax med shiitake och sobanudlar

Japansk sesamlax med shiitake och sobanudlar

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax marinerad i sesamolja, vitlök, ingefära och soja och sedan ugnsrostad tillsammans med broccoli och shiitake. Serverade med sobanudlar, salladslök och sesamfrön.

Ingredienser

Japansk soja

¾ dl

Ingefära

1 msk, finhackad

Vitlök

2 klyfta(or)

Risvinäger

1 msk

Farinsocker

1 msk

Currypasta

1 tsk, röd

Lax

600 g

Broccoli

1 stånd

Shiitake

300 g

Rapsolja

1 tsk

Sobanudlar (100% bovete)

200 g

Kycklingbuljong

2 dl

Salladslök

2 st

Sesamfrön

4 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa ihop soja, finhackad ingefära och vitlök, vinäger, socker och currypasta. Blanda lax med ¾ av marinaden i en påse och låt stå i rumstemperatur i 15 minuter.
  3. Dela broccoli i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form tillsammans med laxen. Ringla över marinaden.
  4. Blanda shiitake med olja i en påse och lägg över i en annan ugnsfast form. Sätt in formarna i ugnen tills laxen är så genomstekt du vill ha den, ca 15 minuter.
  5. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  6. Blanda resterande soja- och ingefärasås med buljong och blanda med de avrunna nudlarna.
  7. Finhacka salladslök.
  8. Servera laxen med broccoli, svamp, nudlar, salladslök och sesamfrön.

Anteckning

Det är gott att servera med exempelvis sriracha om du gillar hetta.