Foto av Japansk tofu från WW ViktVäktarna

Japansk tofu

13
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Har du inte provat tofu förr så testa detta receptet och du lär inte bli besviken! Goda smaker av ingefära och cayenne lyfter rätten.

Ingredienser

Tofu, fast

400 g

Champinjoner

200 g

Japansk soja

3 msk

Rapsolja

2 tsk

Ingefära

1 msk, 1/2 - 1 msk färskriven

Cayennepeppar

½ tsk

Risnudlar okokta

400 g

Rapsolja

2 tsk

Spenat, förvälld/fryst

100 g

Instruktioner

  1. Tärna tofu. Dela svamp i kvartar.
  2. Blanda samman soja, olja, ingefära och cayennepeppar. Häll det över tofu och svamp och vänd runt.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna. Ta upp tofu och svamp med en hålslev, spara marinaden. Stek tofu och svamp i oljan på hög värme tills det har fått fin färg.
  5. Tillsätt spenat och ½ dl vatten. Låt spenaten sjunka ihop och häll över marinaden. Låt allt bli varmt.
  6. Servera med nudlar och en sallad.