
Japchae (koreansk grönsakswok)
8
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Japchae är en populär rätt i det koreanska köket som görs på glasnudlar gjorda på sötpotatis wokade i sesamolja tillsammans med grönsaker och toppade med sesamfrön. I denna har vi spenat, sparris och broccoli. Kan ätas både varm och kall.
Ingredienser
Risnudlar okokta
200 g, eller sötpotatisnudlar
Sesamolja
1½ msk
Japansk soja
2 msk, japansk
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta(or)
Socker
1 msk
Chili flakes
1 tsk, 1-2 tsk gochujang-flingor
Lök
2 st, röd/röda
Broccoli
1 stånd
Sparris
1 knippe(n)
Svamp
150 g, shiitake
Rapsolja
1 tsk
Bladspenat
70 g
Sesamfrön
1 msk, rostade