Foto av Jerkchicken med het vitkålssallad från WW ViktVäktarna

Jerkchicken med het vitkålssallad

5
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Jamaicas nationalrätt nummer ett, Jerkchicken, är supersmarrig och måste testas! Samma kryddning passar utmärkt till både grillade grönsaker, kött och fisk.

Ingredienser

Paprika

3 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitkål

¼ st

Ananas

½ st

Kvarg naturell 1%

1 dl

Lime

1 st

Kycklingbröstfilé

600 g

Kryddblandning

2 tsk, jamaican jerk

Apelsin

1 st

Lök

½ st, röd/röda

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Börja med att halvera och kärna ur paprikor och chili. Lägg på en plåt och grilla tills de får färg. Chilins skinn ska inte bli helt svart. Ta ut och ta bort skalet från paprikan. Skär paprika i bitar och finhacka chili.
  2. Strimla kål fint och lägg i en skål tillsammans med chili och paprika. Skär ananas i fina bitar och blanda i tillsammans med kvarg. Pressa i saft från lime och riv skal efter smak. Krydda med salt och peppar.
  3. Sänk värmen i ugnen till 200°. Gnid in kycklingen med jerk-kryddan och lägg i en ugnsfast form. Skär bort skalet från apelsinen och skär i bitar. Skala och skär lök i klyftor. Lägg apelsin och lök runtom kycklingen. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisningar. Servera kycklingen med ris och den krämiga salladen.

Anteckning

Jamaican jerk är en färdig kryddblandning som du hittar i kryddhyllan. Blanda annars egen kryddblandning på kryddpeppar, chili, kanel och muskot.