Foto av Jordgubbsbullar från WW ViktVäktarna

Jordgubbsbullar

3
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Dessa bullar är enkla att göra men ger ett härligt och delikat intryck. Bullarna går inte att motstå de är underbart läckra.

Ingredienser

Jäst

½ pkt

Vatten

½ dl, fingervarmt

Yoghurt, fruktyoghurt 0,5%

2½ dl, jordgubb

Socker

1 msk

Margarin flytande 80%

2 msk

Ägg

1 st

Vetemjöl

7 dl, 6-7 dl

Choklad mörk

2 bit(ar)

Jordgubbar

3 dl, färska

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Lös upp jästen i vattnet som värms tillsammans med yoghurten till 37°. Tillsätt socker, margarin och ett halvt ägg. Arbeta in så mycket mjöl att det blir en smidig deg, spara lite till utbaket. Jäs degen under bakduk ca 30 min. Ta upp och arbeta igenom degen med lite extra mjöl om det behövs. Kavla ut till en stor kaka, ca 50 x 25 cm. Pensla ytan med resterande ägg. Skär eller sporra degen i 20 remsor, ca 2 ½ cm x 25 cm. Snurra ihop till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt att jäsa 30 min. Grädda 8-10 min. Låt svalna. Sätt fina jordgubbar mitt på bullen. Smält och ringla chokladen över bullarna. Godast nybakade.