Foto av Jordgubbsmoussetårta från WW ViktVäktarna

Jordgubbsmoussetårta

9
Points®
Total tid
2 tim 40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt festlig tårta fylld med jorgubbar, både inuti och utanpå. Vill man ha lite variation så går det fint att garnera med andra bär. Mums!

Ingredienser

Ägg

2 st

Socker

1 dl

Majsmjöl

1 dl

Potatismjöl

1 dl

Bakpulver

1 tsk

Jordgubbar

20 dl

Kvarg naturell 10%

250 g

Socker

½ dl

Vaniljsocker

1 tsk

Gelatinblad

4 st

Vispgrädde 40% ovispad

1½ dl

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vände ner i smeten. Klipp till en bit bakplåtspapper och lägg i en form med löstagbar botten. Häll smeten i formen och grädda i ugn 175° ca 30 min. Låt svalna i formen. Mosa ca 400 g jordgubbar och blanda med kvarg, socker och vaniljsocker. Lägg gelantinbladen i vatten ca 5 min. Ta upp och låt de smälta i lite vatten. Blanda ner det i moset. Vispa grädden och blanda ner. Lägg skivade jordgubbar på tårtbottnen och bred sedan på moussen. Ställ kallt ca 2 tim. Garnera med resterande bär och servera.