Foto av Jordgubbstårta med marängtäcke från WW ViktVäktarna

Jordgubbstårta med marängtäcke

7
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Denna fantastiska jordgubbstårta måste ni bara testa! En kakbotten med smak av kokos, jordgubbar och så ett täcke av maräng, det är bara så löjligt gott. Passa på nu när det är sommar och jordgubbarna är som godast!

Ingredienser

Lättmargarin 40%

100 g

Socker

175 g

Vaniljsocker

1 tsk

Salt

1 krm

Ägg

3 st

Vetemjöl

100 g

Bakpulver

1 tsk

Kokosflingor torkade

3 msk

Jordgubbar

1 liter

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°
  2. Blanda ihop margarin, 75 g socker, vaniljsocker och salt.
  3. Separera äggen och blanda ner äggulorna.
  4. Blanda ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
  5. Lägg bakplåtspapper i en springform och tryck ut pajdegen. Lägg på kokosflingorna och grädda i ugn 25-30 minuter. Höj sedan värmen till 200°.
  6. Vispa äggvitor och en nypa salt till ett hårt skum. Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa tills det är tjockt och kompakt.
  7. Lägg ut jordgubbarna på kakbottnen och bre på marängtäcket. Sätt in i ugn 5-10 minuter tills marängen fått fin färg.

Anteckning

Jordgubbstårta kan enkelt bli en blåbärstårta på hösten när jordgubbarna inte är på topp!