Foto av Jordgubbstårta från WW ViktVäktarna

Jordgubbstårta

7
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
I den här underbara jordgubbstårtan har vi bytt ut vispgrädden mot en blandning av vaniljvisp och mellangrädde för att få en något kalorisnålare tårta. Jordgubbstårtan passar till födelsedagen, midsommar, mors dag eller studenten. När det ska firas helt enkelt!

Ingredienser

Ägg

4 st

Socker

1¼ dl

Vetemjöl

¾ dl

Potatismjöl

¾ dl

Bakpulver

½ tsk

Jordgubbar

2 liter

Vaniljvisp 12% (ovispad)

½ dl

Mellangrädde 27% ovispad

2½ dl

Citronmeliss

1 msk

Florsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, vänd ner det i äggsmeten.
  4. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form, 24 cm i diameter. Grädda i ugn ca 40 minuter.
  5. Ta ut kakan, stjälp upp den och låt svalna. Dela sedan i två bottnar.
  6. Mosa 1 l jordgubbar och blanda med vispad vaniljvisp och bred på en botten. Lägg på den andra botten.
  7. Bred eller spritsa på vispad mellangrädde och lägg på jordgubbar. Toppa jordgubbstårtan med några blad citronmeliss och pudra över lite florsocker.