ViktVäktarna - Jordnötsmarinerad fläskkarré med svart ris

Jordnötsmarinerad fläskkarré med svart ris

12
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En läcker rätt som passar lika bra en vardagskväll som helgkväll! Fläskkarré som får marineras i en jordnötsdressing serverad tillsammans med svart nötigt ris, toppat med lime.

Ingredienser

Jordnötssmör, utan socker

50 g

Japansk soja

3 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Ingefära

1 bit(ar)

Fläskkarré

350 g

Svart ris

2 dl

Gröna ärter

1½ dl

Paprika

2 st, 1 grön, 1 röd

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Salladslök

1 knippe(n)

Rapsolja

1 tsk

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Blanda ihop jordnötssmör, soja, pressad vitlök och riven ingefära till en marinad. Lägg tillsammans med köttet i en påse och låt det marinera minst 30 min.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning. Tillsätt ärter sista minuten.
  3. Skär paprika i mindre bitar. Strimla chili och salladslök.
  4. Hetta upp olja i en panna och stek köttet några min. Tillsätt paprika och en skvätt vatten och låt puttra tills köttet är genomkokt.
  5. Servera köttet med ris, toppa med chili och salladslök och pressa över lime.