Foto av Julköttbullar från WW ViktVäktarna

Julköttbullar

2
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
28
Svårighetsgrad
Medel
Ingen jul utan köttbullarna! Dessa är dessutom fettsnålare då de bakas i ugnen istället för i stekpannan. Gör dubbel sats och frys in, så har du snabba måltider framför dig i mellandagarna.

Ingredienser

Havregryn

1½ dl

Potatismjöl

2½ msk

Vatten

3½ dl

Lök

½ st, gul/gula

Salt

2 tsk

Kryddpeppar

1 tsk, malen

Nötfärs 10%

1 kg

Ägg

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda havregryn och potatismjöl med vatten och låt det svälla ca 10 min. Riv löken fint och tillsätt det och kryddorna. Blanda ner färs och ägg, arbeta färsen smidig. Rulla ut köttbullar och lägg i en vattensköljd kall långpanna. Sätt in långpannan i ugn och stek på nedersta falsen ca 10 min, ta ut och vänd köttbullarna. Sätt in mitt i ugnen och stek ytterligare 10 min.