Foto av Julkryddad kyckling från WW ViktVäktarna

Julkryddad kyckling

8
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Spännande smaker med aprikos, kanel och saffran och mandelspån som topping på kycklingen.

Ingredienser

Couscous, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

500 g

Rapsolja

2 tsk

Saffran

1 pkt

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Spiskummin

1 tsk

Kanel

1 tsk

Lök

1 st, röd/röda

Aprikoser, torkade

10 st, halverade

Hönsbuljong

2 dl

Mandelspån

2 msk, rostade

Brysselkål

1 st

Instruktioner

  1. Tillaga couscousen. Bryn kycklingfiléerna i olja och lägg över i en ugnsform. Blanda samman saffran och kryddor, strö det över filéerna. Dela löken i klyftor, halvera aprikoserna och fördela det runt filéerna. Häll på buljongen och tillaga i ugn 200° 15-20 min. Koka brysselkål i lättsaltat vatten ca 8 min. Strö mandelspån över kycklingfiléerna och servera med couscous och brysselkål.