Foto av Kabanossfylld kyckling med grön ärtsås från WW ViktVäktarna

Kabanossfylld kyckling med grön ärtsås

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att fylla kycklingfiléer känns lite lyxigt. Här är det med kryddiga korvar. De serveras med klyftpotatis och en vitlöksosande grön ärtsås. Smaskens!

Ingredienser

Potatis

800 g

Rapsolja

1 msk

Kycklingbröstfilé

500 g

Korv 9%

2 smal

Margarin flytande 80%

1 msk

Gröna ärter

2½ dl

Vatten

2 dl

Hönsbuljongtärning

½ st

Vitlök

1 klyfta(or)

Fraiche 8%

2 msk

Sallad

70 g, 1 påse blandad sallad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela potatis i klyftor och lägg i en påse. Häll i 1 msk olja, salt och peppar. Blanda väl och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ plåten mitt i ugnen i 20 minuter. Banka ut kycklingfiléer tunt. Dela korvarna på längden. Rulla filéerna runt korvarna och fäst ihop med tandpetare. Stek kycklingen gyllenbrun i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg ärtor, vatten, buljongtärning och vitlök i en kastrull. Låt koka upp. Mixa till en jämn sås. Rör i fraiche och smaka av med salt och peppar. Skär kycklingen i skivor och servera tillsammans med sås, potatis och sallad.