ViktVäktarna - Kål- och morotsgratäng med fläskytterfilé

Kål- och morotsgratäng med fläskytterfilé

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här är en riktigt smarrig vardagsrätt ska ni veta! En krämig gratäng med vitkål, purjo, kålrot och morötter gratinerad med ost, serverad med stekt fläskytterfilé. En riktig hit!

Ingredienser

Vitkål

600 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Kålrot

1 bit(ar)

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vatten

2½ dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Persillade

1 msk

Ost riven 17%

1 dl

Fläskytterfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Sallad

4 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla vitkål och purjo. Riv kålrot och morot grovt.
  3. Värm margarin i en djup panna och fräs kål och purjo några minuter. Blanda ner kålrot och morot och låt stek med en stund. Blanda ner vatten, matlagningsgrädde och buljongtärning och låt sjuda en kort stund. Smaka av med salt, peppar och persillade.
  4. Häll över i en ugnsfast form, strö över ost och sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  5. Skiva köttet och stek i margarin. Smaka av med salt och peppar och servera till gratängen och en sallad.

Anteckning

Fläskytterfilén går bra att ersätta med exempelvis kyckling eller lax.