Foto av Kalasspätta i olivsås från WW ViktVäktarna

Kalasspätta i olivsås

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god och nyttig fiskrätt som säkert kommer att bli en favorit.

Ingredienser

Rödspätta

400 g

Citron

½ st, saft

Margarin flytande 80%

3 tsk

Potatis

10 st

Champinjoner

150 g

Fiskbuljongtärning

½ st

Fraiche 5%

2 dl

Tomat

2 st

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora, gröna med pimiento

Vitlök

1 klyfta(or)

Dragon

1 tsk

Dill

1 msk

Mjölk 0,5%

1 dl

Instruktioner

  1. Salta, peppra och droppa citron över fiskfiléerna. Rulla ihop dem. Smörj en ugnssäker form med 1 tsk margarin. Lägg rullarna med skarven nedåt i formen. Låt stå i 225° ugnsvärme ca 15 minuter eller tills den fått fin färg. Koka potatisen. Skiva champinjonerna och fräs i 1 tsk margarin. Häll på fraiche, tillsätt buljongtärningen och låt såsen koka upp. Pressa potatisen och vispa ner mjölk och 1 tsk margarin. Smaka av med salt, peppar och ev. muskot. Grovhacka tomater, hacka oliver, pressa vitlöksklyftan och blanda ner alltsammans i såsen. Smaksätt med salt, peppar och lite dragon. Häll den varma såsen över fiskrullarna. Garnera med dill. Servera med potatismos och grönsallad. Tips! Gratinera fisken och potatismoset på hög värme några minuter för att få en fin yta!