Foto av Kåldolmar från WW ViktVäktarna

Kåldolmar

11
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Husmanskost när den är som bäst, kåldolmar med potatis, saftigt och gott.

Ingredienser

Potatis

600 g

Vitkål

1000 g

Lök

½ st, gul/gula

Skinkfärs 10%

300 g

Ris, kokt

1½ dl

Ägg

1 st

Vatten

1 dl

Margarin flytande 80%

1 msk

Sirap

1 msk

Köttbuljong

2 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Koka kålen i lättsaltat vatten tills bladen mjuknar. Spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Hacka löken och fräs i ½ tsk margarin. Blanda färs, ris, lök, ägg, vatten, salt och peppar till en lös smet. Fördela färsen på kålbladen, vik in sidorna och rulla ihop. Bryn dem i resterande margarin, lägg över i en långpanna, ringla över sirap och efterstek i ugn 225° ca 30 min. Koka upp buljong och mjölk, vispa ner redningen utrörd i lite kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera kåldolmarna med potatis, sås, lingon och grönsaker. Tips! Laga gärna dubbel sats och frys in. Prova att byta vitkål till savoykål.