Foto av Kalkon med rödbetor och salvia från WW ViktVäktarna

Kalkon med rödbetor och salvia

6
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
1 tim 30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Salvia- och senapsglaserade rödbetor med stekt kalkon och parmesankräm. Fantastiskt goda smaker som tillsammans blir en riktig smakupplevelse!

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

500 g

Rapsolja

2 tsk

Rödbetor, färska

12 st

Senap (dijon)

2 msk, grovkornig

Salvia

1 msk, färsk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Socker

4 tsk

Ättikssprit

2 tsk, 24%

Fraiche 5%

2 dl

Parmesanost

4 msk

Instruktioner

  1. Krydda kalkonen med salt och vitpeppar, bryn den i oljan tills den fått fin färg. Lägg kalkonen i en ugnsfast form och stek den på 150° till innertemperaturen är 75°. Tvätta och koka rödbetorna, låt de svalna något och skala dem. Skär dem i kvartar och stek i margarinet. Tillsätt socker, ättika, senap och salvia. Låt betorna bli fint glaserade. Vispa samman fraiche och ost, smaksätt med salt och vitpeppar. Skiva kalkonen och servera den med glaserade rödbetor och parmesankräm. Tips: I detta recept passar alla typer av kött eller fågel.