ViktVäktarna - Kalkon- och ananascurry med ris

Kalkon- och ananascurry med ris

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel kalkonrätt med en god mix av kryddiga och söta smaker!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Ananas

1 st

Sockerärter

150 g

Kalkonbröstfilé

600 g

Rapsolja

1 tsk

Honung, flytande

2 tsk

Fraiche 5%

2 dl

Curry

2 msk

Spiskummin

¼ tsk

Chili flakes

1 tsk, efter smak

Basilika

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala ananas och skär bort den torra stammen i mitten. Skär i bitar. Halvera sockerärter och skär kalkon i bitar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kalkonbitar. Tillsätt ananas, sockerärter och honung och låt steka med en kort stund. Häll på fraiche och smaka av med salt, peppar, curry och spiskummin.
  4. Toppa med chili flakes och basilika och servera med ris.