Foto av Kalkon- och brysselkålsgryta från WW ViktVäktarna

Kalkon- och brysselkålsgryta

5
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Gillar du brysselkål är detta recept perfekt för dig! Värmande och god gryta med kalkon.

Ingredienser

Brysselkål

300 g

Purjolök

1 bit(ar)

Potatis

4 st

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Vatten

5 dl

Rapsolja

2 tsk

Kalkonbröstfilé

300 g

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Ansa kålen och strimla purjon. Skala och tärna potatis och morötter. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i potatis och grönsaker. Låt det koka mjukt ca 15 minuter. Dela kalkonfilén, krydda med salt och peppar och stek i olja. Lägg ner kalkonfilén i grytan med potatis och grönsaker. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera.