Foto av Kalkon, ris och grönsaker från WW ViktVäktarna

Kalkon, ris och grönsaker

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Visst är färglad mat godare att äta? När det sen är så gott som detta är lyckan gjord.

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

½ dl

Broccoli

½ stånd

Kalkonbröstfilé

150 g

Rapsolja

1 tsk

Salladslök

2 st

Ingefära

10 g, 1 bit, ca 1 cm

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomat

2 st

Basilika

½ msk

Instruktioner

  1. Koka riset. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 5 min. Skär kalkonfilén i mindre bitar och stek i olja. Tillsätt salladslök, ingefära och vitlök, låt det steka med 1 min. Tärna tomaterna och lägg dem i stekpannan. Låt det sjuda på svag värme ca 5 min. Lägg i broccoli och basilika, krydda med salt och peppar. Servera med ris.