ViktVäktarna - Kalkonbolognese med penne

Kalkonbolognese med penne

14
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig bolognese sitter alltid fint! Testa denna med kalkonfärs, smaksatt med fänkålsfrön och oregano. Hur god som helst för stora och små, vardag och helg och funkar perfekt i matlådan!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Kalkonfärs 10%

500 g

Fänkålsfrön

1 tsk

Oregano

1 tsk, torkad

Hönsbuljongtärning

½ st

Krossade tomater

2 förp

Lagerblad

3 st

Socker

¼ tsk

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Basilika

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Värm olja i en djup panna och stek färs, lök, vitlök, fänkålsfrön och oregano tills färsen är genomstekt, ca 5 minuter.
  3. Blanda ner buljongtärning, krossade tomater, lagerblad och socker. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter under lock. Ta av locket och sjud ytterligare ca 5 minuter.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera pasta med bolognese och toppa med hackad basilika.

Anteckning

Det är ju sedan gammalt visserligen, men har du missat det så funkar ju parmesan hur bra som helst till en bolognese! Så känner du för det, riv över lite.