Foto av Kalkonbullar med ingefära och chili från WW ViktVäktarna

Kalkonbullar med ingefära och chili

1
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
24
Svårighetsgrad
Medel
Svensk husman möter Asien i denna smakrika variant av köttbullar med vitlök, chili, ingefära och persilja.

Ingredienser

Kalkonfärs 10%

500 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Ingefära

1 tsk, malen

Bladpersilja

4 msk, hackad

Salt

½ tsk

Svartpeppar

tsk

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Lägg färs i en skål. Knäck i ägg och häll i ströbröd. Blanda runt och låt stå ett par minuter.
  2. Riv lök på ett rivjärn och blanda i pressad vitlök. Finhacka chili och rör i tillsammans med ingefära, persilja, salt och peppar.
  3. Forma till bullar och stek i olja.

Anteckning

Receptet ger 24 köttbullar. Gör du väldigt många köttbullar så stek dem snabbt i en stekpanna för att ge dem färg. Lägg dem sedan på en plåt och stek klart dem i ugnen.