ViktVäktarna - Kalkonfärs- och pepperonigratäng

Kalkonfärs- och pepperonigratäng

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En gratäng för alla som gillar pepperoni! Kalkonfärs, grönsaker, mozzarella och pepperoni – en riktig fredagsdröm.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, röd

Rapsolja

2 tsk

Kalkonfärs 10%

500 g

Vitlökspulver

1 tsk

Tomatsås

4 dl

Mozzarella

2 dl, riven/rivet

Salami Pepperoni 50%

20 skiva(or), liten/litet

Chili flakes

½ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på högsta värme och grillfunktion.
  2. Hacka lök och tärna zucchini och paprika.
  3. Värm olja i en panna och stek färs, grönsaker och vitlökspulver tills färsen är genomstekt och grönsakerna mjuka. Häll på tomatsåsen och låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt.
  4. Häll över kalkonfärsen i en ugnsfast form, toppa med ost och pepperoni och sätt in i ugnen tills osten smält och korven fått lite färg. Toppa med lite chili flakes.