Foto av Kalkonfärssås med mango chutney och äggnudlar från WW ViktVäktarna

Kalkonfärssås med mango chutney och äggnudlar

12
12
7
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Den här har stor potential att bli en ny favorit hos barnen! Som spaghetti med köttfärssås men med härliga, milda indiska smaker. Vill du ha mer hetta så krydda gärna med chili flakes eller sriracha vid bordet.

Ingredienser

Salladslök

½ knippe(n)

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Tomatpuré

½ dl

Curry

1 msk

Kalkonfärs 10%

400 g

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Mango chutney

2 msk

Nudlar 100% fullkorn, okokt

200 g

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Strimla salladslök och hacka vitlök.
  2. Hetta upp olja i en djup panna och fräs nästan all salladslök, vitlök, tomatpuré och curry tills löken mjuknat.
  3. Blanda ner färsen och stek den smulig. Häll på kokosmjölk och mango chutney. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Servera med köttfärssåsen och toppa med koriander och resterande salladslök.

Anteckning

Gillar du inte koriander? Inga problem! Byt till bladpersilja, eller bara lite ruccola.