Foto av Kalkonfärsspett med grillad ananassallad från WW ViktVäktarna

Kalkonfärsspett med grillad ananassallad

14
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad frukt är en hit så har du inte testat det innan bör du göra det! Här har vi grillat ananas och blandat ner i en syrlig nudelsallad tillsammans med mango, sugar snaps och broccoli som toppas med chili och koriander och serveras till färsspett.

Ingredienser

Kalkonfärs 10%

500 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Vitlök

½ klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Olivolja

3 tsk

Ananas

½ st

Glasnudlar, okokta

200 g

Vitkål

3 dl, riven/rivet

Sugar snaps

100 g

Broccoli

1 stånd

Mango

100 g, tärnad

Lime

2 st

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Lägg färs, ägg och ströbröd i en skål och blanda runt. Pressa i vitlök. Finhacka chili och rör i. Krydda med salt och peppar. Forma till långa köttbullar och sätt på spett. Stek i en stekpanna i olivolja.
  2. Skär ananas i bitar och grilla på kolgrill eller i en grillpanna. Koka nudlar enligt anvisningar på förpackningen. Blanda nudlar med vitkål. Strimla sugar snaps och strö över.
  3. Skär broccoli i mindre bitar och lägg på tillsammans med mango och ananas. Blanda runt. Pressa över saft från lime. Finhacka chili och strö över tillsammans med koriander.

Anteckning

Vill du hellre grilla färsen, trä upp på spett. Våga göra en dressing med mycket smak.