Foto av Kalkonfilé med mangosalsa från WW ViktVäktarna

Kalkonfilé med mangosalsa

6
Points®
Total tid
3 tim 40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Rostad kokos i riset - det kan vara så enkelt att lägga till det där lilla extra som gör så mycket.

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

600 g

Rapsolja

½ msk

Japansk soja

½ msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, ca 3 cm riven

Ris, okokt

2 dl

Kokosflingor torkade

2 msk

Mango

1 st

Tomat

3 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Lime

1 st

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, rödlök

Koriander

1 msk

Sallad

5 dl, blandad

Instruktioner

  1. Lägg köttet i en plastpåse. Häll i olja och soja. Pressa i vitlök. Skala och riv i ingefära. Krydda med salt och peppar. Låt köttet marinera i minst tre timmar. Sätt ugnen på 150°. Bryn köttet runt om. Lägg över det i en ugnsfast form. Sätt i en köttermometer och ställ in i ugnen. När innetemperaturen är 67° så är köttet klart. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Rosta kokos i en varm stekpanna. Strö det sedan över riset. Skär mango och tomater i mindre bitar. Lägg i en skål. Hacka chili och lök fint och lägg i. Pressa i saften från limen. Lägg i koriander efter smak. Skär upp köttet och servera det tillsammans med ris, salsa och sallad.