Foto av Kalkonfilé med svartrötter och örtsås från WW ViktVäktarna

Kalkonfilé med svartrötter och örtsås

7
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Nyttja svenska rotsaker och gör denna rätt med morötter, palsternacka, potatis och svartrötter.Serveras med örtsås och kalkon.

Ingredienser

Potatis

400 g

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 msk

Kalkonbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Svartrot

400 g

Citron

1 st

Fraiche 5%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Basilika

1 msk

Dragon

1 msk

Instruktioner

  1. Skala rotfrukterna. Klyfta potatisen, skär morot och palsternacka i mindre bitar. Lägg allt i en plastpåse. Häll i olja och krydda med salt och peppar. Blanda om och häll upp det i en ugnsform och tillaga i ugn på 225° i ca 10 min. Krydda kalkonfilén med salt och peppar. Bryn dem runt om i margarin. Lägg den sedan ovanpå rotfrukterna och stek klar i ugn ca 25 min. Blanda samman såsen och ställ kallt. Skala svartrötterna, dela i bitar och koka i vatten med 1/2 pressad citron ca 10 min. Häll av vattnet och pressa över resten av citronsaften och lite salt. Skiva kalkonfilén och servera med rotfrukter, svartrötter och örtsåsen.