Foto av Kalkonfilé med viltsmak från WW ViktVäktarna

Kalkonfilé med viltsmak

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Fantastiskt god kalkonrätt med viltsås och klyftpotatis. En riktigt festlig rätt, perfekt att bjuda på!

Ingredienser

Potatis

800 g

Rapsolja

1 msk

Kalkonbröstfilé

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Fraiche 5%

1½ dl

Mjölk 0,5%

1½ dl

Gelé

½ msk, rönnbär eller vinbär

Köttfond

4 msk, gärna vilt

Japansk soja

2 tsk

Enbär

2 g, krossade, 5 st

Timjan

1 msk, färsk

Instruktioner

  1. Dela potatisen i klyftor och lägg i en långpanna. Ringla över olja och tillaga i ugn 225° ca 30 min.Bryn filéerna i margarin i en stekpanna. Salta och peppra. Vispa samman fraiche, mjölk, krossade enbär, timjan, fond och soja. Häll ner det i stekpannan och tillsätt gelén. Låt sjuda ca 10 min och smaka av. Servera med potatis och wokade grönsaker.