Foto av Kalkongryta med saffran och apelsin från WW ViktVäktarna

Kalkongryta med saffran och apelsin

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Spännande gryta med saffran, fänkål och apelsin. Härliga smaker som gifter sig väl med varandra.

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 msk

Saffran

1 pkt

Vatten

3 dl

Vin, vitt torrt

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Apelsin

2 st

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Kikärter, konserv

2 dl

Couscous, okokt

2 dl

Sallad

100 g, 1 påse salladsmix

Instruktioner

  1. Skär kalkonfilén i bitar. Finhacka lök och vitlök och bryn i olja i en gryta. Tillsätt saffran, vatten, vin och grönsaksbuljong. Riv i skalet från en halv apelsin. Pressa i saften från båda apelsinerna. Skär fänkål fint och lägg ner i grytan. Låt allt puttra i ca 20 minuter. Häll i grädde och kikärtor. Smaka av med salt och peppar. Koka couscousen under tiden. Servera grytan med couscous och sallad.