ViktVäktarna - Kalkonkebab

Kalkonkebab

14
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Gör din egen kebab med kalkonfärs. Så gott!

Ingredienser

Kalkonfärs 10%

100 g

Ströbröd (skorpmjöl)

1 msk

Spiskummin

½ tsk

Gurkmeja

tsk

Vitlök

klyfta(or)

Cayennepeppar

1 krm

Olivolja

2 tsk

Tomat

1 st

Lök

¼ st, röd/röda

Sumak

½ tsk

Gurka

1 bit(ar)

Bladpersilja

½ msk, hackad

Sallad

1 dl

Pitabröd

1 st

Grekisk yoghurt 0%

3 msk

Instruktioner

  1. Blanda färs, ströbröd, spiskummin och gurkmeja. Pressa i vitlök. Krydda med salt och cayennepeppar.
  2. Värm olja i en stekpanna. Platta ut färsen tunt och stek på båda sidorna. Dela färsen i bitar.
  3. Skär tomat i bitar och finhacka löken. Blanda tomat, lök och sumak. Hacka gurka i bitar och blanda med persilja, salt och peppar.
  4. Fyll pitabrödet med sallad, grönsaker och färsbitar. Klicka till sist på yoghurten.

Anteckning

Sumak är en krydda som du hittar i den orientaliska hyllan i mataffären.