Foto av Kalkonköttbullar med rödbetskräm från WW ViktVäktarna

Kalkonköttbullar med rödbetskräm

14
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Varsågod - ett recept från vår Nordiska kokbok! Gör goda köttbullar på magert kalkonkött. Med rödbetskrämen till blir det mycket gott!

Ingredienser

Kalkonfärs 10%

500 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Lök

1 st, gul/gula

Senap

3 tsk, grovmalen

Margarin flytande 80%

1 msk

Bulgur, okokt

2 dl

Rödbetor, inlagda

150 g

Cottage cheese, naturell 4%

2 dl

Vitkål

300 g, ca ½ huvud

Lingon

¼ dl, ca 2 msk

Instruktioner

  1. Blanda färs, ägg och ströbröd. Hacka löken fint och blanda i tillsammans med senap. Krydda med salt och peppar. Rulla till köttbullar. Hetta upp margarinet i ett stekjärn och stek köttbullarna. Koka bulgurn. Mixa rödbetor och cottage cheese till en jämn kräm. Smaka av med salt och peppar. Strimla vitkålen fint och blanda med lingon. Servera de nystekta köttbullarna med rödbetskräm, bulgur och kålsallad.