ViktVäktarna -   Kalkonköttbullar med ratatouille och fusilli

Kalkonköttbullar med ratatouille och fusilli

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En ny tappning på en Lady- och Lufsenklassiker. Kalkonköttbullar som tillagas i en klassisk ratatouille och serveras till fusilli. Funkar precis lika bra till vardags som till om ni har vänner över.

Ingredienser

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

2 st

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Basilika

1 kruka(or)

Olivolja

1 tsk

Krossade tomater

2 förp

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Balsamvinäger

1 tsk

Kalkonfärs 10%

500 g

Bönpasta okokt (100% bönor)

200 g

Instruktioner

  1. Dela zucchini och paprika i mindre bitar. Finhacka lök, vitlök och hälften av basilikan.
  2. Hetta upp olja i en gryta. Stek zucchini och paprika tills det fått färg. Blanda ner vitlök och lök och låt steka med en stund.
  3. Blanda ner krossade tomater och buljongtärning och sjud ca 20 minuter under lock. Blanda ner den hackade basilikan och smaka av med salt, peppar och vinäger.
  4. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till köttbullar och lägg ner dem i ratatouillen. Låt sjuda under lock tills köttbullarna är helt klara, ca 10 minuter.
  5. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  6. Servera köttbullarna med ratatouille och pasta. Toppa med resterande basilika.