Foto av Kalkonsallad från WW ViktVäktarna

Kalkonsallad

10
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig pasta- och kalkonsallad toppad med basilika och parmesan.

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

500 g

Honung, flytande

2 msk

Japansk soja

2 msk

Citron

½ msk, pressad

Olivolja

3 tsk

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

250 g

Gurka

1 st

Tomat

4 st, gärna plommontomater

Sallad

70 g, maché

Kapris

2 msk

Basilika

2 msk, strimlade

Parmesanost

4 msk

Instruktioner

  1. Skär kalkonen i 8 skivor. Blanda en marinad av honung, soja, citron och en nypa peppar. Lägg ner kalkonen i marinaden och låt det marinera minst 30 minuter.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt den sedan rinna av och ringla på 1 tsk olja.
  3. Hetta upp resterande olja i en panna och stek kalkonskivorna tills de är genomstekta.
  4. Tärna gurka och tomat, skölj och låt salladen rinna av. Blanda samman alla grönsaker med pasta och kapris i en skål. Lägg upp salladen på stora djupa tallrikar och lägg på kalkonen. Avsluta med basilika och parmesan.