Kalkonschnitzel med tärnad potatis och svampsås - ViktVäktarna

Kalkonschnitzel med tärnad potatis och svampsås

7
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Klassiska smaker av svamp, lök och grädde till kalkonschnitzel och ugnsstekt potatis.

Ingredienser

Potatis

800 g

Rapsolja

4 tsk

Paprikapulver

2 tsk

Lök

3 st, gul/gula

Champinjoner

500 g

Vetemjöl

3 msk

Kalkonbröstfilé

450 g

Vatten

4½ dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Senap (dijon)

2 tsk

Mejram

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och tärna potatis. Blanda med 2 tsk olja och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Krydda med salt, peppar och paprikapulver och tillaga i ugn ca 20-30 min.
  3. Skala och skiva lök. Dela svamp i mindre bitar.
  4. Strö ut 2 msk mjöl på en tallrik, blanda ner salt och peppar och vänd kalkonfiléerna i det. Hetta upp en panna med 2 tsk olja och stek kalkonen ca 5 min på varje sida. Ta upp från pannan.
  5. Lägg ner lök och svamp i pannan och låt steka tills det börjar få lite färg. Blanda ner resterande mjöl i pannan. Häll på vatten, matlagningsgrädde och lägg i buljongtärning. Smaka av med senap, salt, peppar och mejram. Servera till kalkonen och potatistärningarna.