[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Kalkonstek med rostad brysselkål och krämig rotfruktssås från WW ViktVäktarna

Kalkonstek med rostad brysselkål och krämig rotfruktssås

2 - 7
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
1 tim
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här har vi en riktig söndagsmiddag! En saftig och fin kalkonstek serverad med potatis, en krämig rotfruktssås och rostad brysselkål.

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

500 g

Örtkryddor

1 msk, franska

Olivolja

1 tsk

Potatis

800 g

Brysselkål

500 g

Lök

1 st, röd/röda

Olivolja

2 tsk

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

100 g

Schalottenlök

1 st

Kycklingfond

1 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Örtkryddor

1 tsk, franska

Senap (dijon)

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Klappa in kalkonen med kryddor och olja. Bryn den runtom i en panna. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen tills den har 70° i innertemperatur, ca 30-40 minuter. Låt vila 10-15 minuter innan den skärs upp.
  3. Klyfta rödlök tunt. Lägg den tillsammans med brysselkålen i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Blanda med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen vid sidan om kalkonen, ca 25 minuter.
  4. Koka potatis.
  5. Skär morot, rotselleri och schalottenlök i bitar. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Koka tills de är mjuka och sila ner vattnet i en skål. Tillsätt 1 dl kokspad, fond, matlagningsbas och gärna lite steksky till grönsakerna och mixa slätt med stavmixer. Spä ev. med ytterligare kokspad till önskad konsistens. Tillsätt örter, senap och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kalkonen med sås, brysselkål och potatis.