Foto av Kall gurksalsa från WW ViktVäktarna

Kall gurksalsa

2
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Härlig salsa med gurka, lök, dill och persilja. Perfekt till grillad fisk i sommar!

Ingredienser

Gurka

½ st

Salt

1 tsk

Persilja

½ knippe(n)

Dill

½ knippe(n)

Olivolja

2 msk

Vatten

1 msk

Socker

½ tsk

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Dela gurkan på längden och ta bort kärnor med en tesked. Skär i små tärningar och blanda med salt. Låt dra i 30 min. Mixa persilja och dill. Tillsätt olja, vatten, vinäger, socker och peppar och kör till en slät grön sås. Häll gurktärningarna i en sil och pressa ur det mesta av vätskan. Blanda gurkan med såsen och ställ svalt en stund. Gott till stekt eller grillad fisk.