ViktVäktarna - Kålrabbi carbonara

Kålrabbi carbonara

9
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pasta carbonara – hur många vardagskvällar har inte denna rätt räddat? Den är snabblagad, krämig, smakrik och bara så älskad! Här har vi en uppdaterad variant på en klassisk carbonara, där pastan är utbytt mot den (sorgligt underskattade) kålrabbin.

Ingredienser

Kålrabbi

2 st

Äggula

8 st

Parmesanost

2 dl

Pancetta

160 g, tärnad

Vitlök

3 klyfta(or)

Citron

1 st

Svartpeppar

1 krm

Spenat, färsk

70 g, eller mangold

Instruktioner

  1. Svarva kålrabbin tunt till spaghetti eller tagliatelle med en grönsakssvarv. Koka i lättsaltat vatten några minuter tills den mjuknat men fortfarande är tuggig.
  2. Blanda ihop 4 äggulor, hälften av parmesanen och lite av kokvattnet.
  3. Stek pancetta i en torr, djup panna. Tillsätt finhackad vitlök på slutet. Ta från värmen och vänd ner kålrabbin och ägg- och parmesansåsen.
  4. Lägg upp i skålar och toppa med äggula, resterande parmesan, finrivet citronskal och nymalen svartpeppar. Servera med mangold.