ViktVäktarna - Kålrotsrösti med bräckt kassler och pepparrotssås

Kålrotsrösti med bräckt kassler och pepparrotssås

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det är nästan skrattretande att så få ingredienser kan bli så gott! Kålrot, ägg, lite mjöl och en god lagrad ost åker rätt ner i stekpannan och rätt vad det är har du en galet god maträtt som du kan toppa med lite vad du vill. T ex bräckt kassler och pepparrotssås.

Ingredienser

Kålrot

500 g

Ägg

2 st

Vetemjöl

2 msk

Ost riven 17%

2 dl, lagrad

Rapsolja

2 tsk

Kassler (fett bortskuret)

500 g

Fraiche 8%

1 dl

Majonnäs 80%

1 msk

Pepparrotsvisp

2 tsk

Instruktioner

  1. Skala och riv kålrot grovt och blanda med ägg, mjöl och ost. Krydda med salt och peppar.
  2. Värm olja i en eller två pannor och stek fyra rösti på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor.
  3. Skiva kassler tunt. Hetta upp en torr panna och stek den på båda sidor.
  4. Blanda ihop fraiche, majonnäs och pepparrotsvisp. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera rösti med kassler och sås.

Anteckning

Har du inte pepparrotsvisp hemma är det supergott att blanda ner dijonsenap istället.