ViktVäktarna - Kalvdans med vanilj och hallonchiasylt

Kalvdans med vanilj och hallonchiasylt

5
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kalvdans för dig utan ko. Kan serveras både varm och kall, men är nog ändå godast ljummen.

Ingredienser

Mjölkpulver 1%

1½ dl

Mjölk 3%

3½ dl

Ägg

1 st

Salt

1½ krm

Vaniljpulver

1 krm

Smör

½ tsk

Hallon

125 g

Vatten

1 msk

Chiafrön

1 msk

Kardemumma

½ tsk, nymortlad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Vispa mjölkpulvret med 1 dl av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och vaniljpulver.
  3. Smöra en ugnsfast form (Ø ca 18 cm). Häll smeten i formen och sätt in i mitten av ugnen tills den stelnat, ca 35 minuter.
  4. Lägg hallon och vatten i en kastrull. Låt tina under omrörning och sjud sedan 5 minuter. Ta från plattan och rör ner chiafrön och kardemumma. Låt svalna. Smaka ev. av med lite honung och häll upp i en burk.
  5. Servera kalvdansen med hallonsylten.

Anteckning

Går inte all hallonsylt åt håller den minst 2-3 dagar i kylen.