Foto av Kalvschnitzel med haricots verts och kamutvete från WW ViktVäktarna

Kalvschnitzel med haricots verts och kamutvete

7
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Marinera kalvfilé i kryddblandning som får ligga en stund innan den får fräsa i stekpannan med rödlök och haricots verts. Saftigt och gott!

Ingredienser

Kalvfilé

500 g, schnitzel

Salvia

½ msk, 4 blad

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

1 msk

Rapsolja

1 tsk

Matvete okokt

2 dl

Haricots verts

400 g

Balsamvinäger

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Banka ut schnitzlarna tunt. Hacka salvia och riv vitlök. Blanda ihop 1 msk olja, vitlök, salvia, salt och peppar. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt marineras ca 20 minuter. Koka matvetet. Stek schnitzlarna på båda sidorna. Hacka rödlöken och fräs den i 1 tsk olja i ett stekjärn. Lägg i haricots verts och låt fräsa med. Häll på vinäger och krydda med salt och peppar. Servera schnitzlarna med kamutvetet och de frästa bönorna.